Over HOKKAI

Ons menu

In de basis zijn wij een bedrijf dat vis verwerkt op Japanse wijze voor Japanse expats door heel Europa. Dat doen wij al dertig jaar. Eigenaar Marinus Noordenbos is een vishandelaar, die precies weet hoe, waar en vooral wanneer hij de mooiste en vooral vetste vissen moet inkopen. Wij hebben de expertise in huis om verschillende gerechten en vissen bij ons op de kaart te zetten van de allerhoogst haalbare kwaliteit. Wij zijn één van de weinige bedrijven in Nederland die zelf hele tonijnen kunnen inkopen en verwerken. Omdat er geen tussenhandel tussen zit weten wij precies hoe we de tonijn het allerbest en allerlekkerst in het restaurant kunnen verkopen. Daarnaast verwerken we typische Japanse vissen zoals horsmakreel en black cod om daar Japanse Yakimono gerechten van te maken: Gegrilde visjes die eerst zijn gemarineerd.

Noordzee vis

Op onze menukaart komt u alle sushi klassiekers tegen. Zalm, tonijn, paling en st jacobsschelp bijvoorbeeld; allemaal van de allerhoogste kwaliteit. Maar omdat wij midden in de haven van IJmuiden gevestigd zijn, het epicentrum van vis uit de Noordzee, hebben wij toegang tot de allermooiste, allerverste vissen van Nederland. Elke dag wordt er door de hele haven vis voor ons klaar gelegd. Chef Kuniyoshi Othowara kiest daar weer de allermooiste vissen uit om sashimi van te snijden en sushi van te maken. Wij werken daarom met heel veel producten uit het seizoen. Verschillende platvissen, horsmakreel, wijting, zeebaars, rode poon, mul en inktvis; allemaal geweldige vissoorten waar we door het jaar heen mee werken. Stuk voor stuk prachtige vis waar we in Nederland vaak onze neus voor ophalen. Ten onrechte!