Over

Hokkai Kitchen combineert de traditionele Japanse keuken met de ruige haven van IJmuiden. In IJmuiden zijn we omringd door vissen en kunnen we eindeloos combineren met alles wat de zee ons serveert. Van hieruit leveren we visproducten aan Japanse expats in heel Europa. Onze kritische klanten hebben ons altijd geholpen om de lat steeds hoger te leggen.

Marinus Noordenbos

Een woord van de eigenaar

Een eetcultuur is iets waar je trots op kunt zijn. Het is een weerspiegeling van je afkomst. Het doet je denken aan je kindertijd en specifieke gerechten roepen specifieke herinneringen op. We hoeven niet ver te reizen om culturen te vinden die trots zijn op hun nationale keuken. Neem bijvoorbeeld Italië of Spanje, waar je echt kunt voelen dat eten bijna als een kunstvorm wordt beschouwd. Ik heb mijn passie voor eten iets verder van huis gevonden. Toen ik 18 jaar oud was, had ik het geluk om naar Japan te gaan. Dit was een geweldige ervaring, waarin ik 6 dagen per week 15 uur per dag vis produceerde. In het begin vroeg ik me af hoe ik zo’n grote passie kon ontwikkelen voor het product dat de hele dag door mijn handen ging: horsmakreel. Toch gebeurde het: de geur, de kleur, het vetgehalte, de textuur, de vorm en uiteindelijk… na een lange werkdag, de smaak. Vis is zo veelzijdig en horsmakreel is misschien wel de meest verfijnde van allemaal. Probeer onze traditionele Aji no Hiraki en ervaar het zelf. 

Missie en visie

Ons doel is om in 2030 erkenning te krijgen van de Japanse keizer! Met Hokkai willen we de Japanse eetcultuur ver buiten de grenzen van Japan zelf verspreiden. De Japanse eetcultuur heeft zoveel te bieden en is zo verfijnd, dat we er niet over uitgepraat raken. Al onze visproducten zijn vers ingevroren, zodat we het hele jaar door met de beste ingrediënten werken. In de Japanse keuken is de kwaliteit van de ingrediënten het allerbelangrijkst. We geloven dat deze kwaliteit precies is wat wij onze klanten kunnen bieden. Als de keizer op een dag onze inspanningen erkent om Japans eten te introduceren bij andere culturen, is onze missie volbracht!  

Hoge kwaliteit ingrediënten

Het begint met de vis. Wij importeren onze vis van over de hele wereld en beoordelen het op versheid, vetgehalte en smaak. Ook andere ingrediënten, zoals rijst, nori en sojasaus selecteren wij met grote zorg. In een gerecht zo ‘simpel’ als sushi, moet elk ingrediënt voortreffelijk zijn. 

Japanse kooktechnieken

Wij gebruiken verschillende Japanse kooktechnieken om het beste uit onze producten te halen. Het koken van de beste rijst en het snijden van de perfecte sashimi horen daar natuurlijk bij. Maar ook de keuze voor het juiste Japanse kookgerei, zoals messen en pannen. 

Authentieke recepten

Alle producten die wij in ons restaurant serveren, zijn gebaseerd op traditioneel Japanse recepten. Omdat de Japanse keuken zo veelzijdigheid is, is dit een continu leerproces. Daarom gaan onze chefs vaak terug naar Japan voor inspiratie van zowel oude als nieuwe recepten. 

Duurzaamheid

Wij zijn trots op de manier waarop Europa de visstand stabiliseert. In dit opzicht lopen wij internationaal voorop. Voor zowel kweekvis als wilde vis geldt dat wij alleen producten gebruiken waarvan we zeker weten dat we ze ook in de toekomst kunnen blijven aanbieden.  

ADDRESS 

Egmondstraat 2, 1976 BR IJmuiden
The Netherlands 
Tel: + 31 6 13 14 62 46

HOURS 

Open: Wednesday to Saturday
Lunch  12:00 – 15:00 / Dinner 17:00 – 21:00
Closed: Sunday to Tuesday

 

RESERVATION 

For reservations, click on the button ”reserve a table” in the bottom right of this page. 

ADRES

Egmondstraat 2, 1976 BR IJmuiden
Nederland
Tel: + 31 6 13 14 62 46

OPENINGSTIJDEN

Open: Woensdag t/m zaterdag
Lunch 12:00 – 15:00 / Diner 17:00 – 21:00
Gesloten: zondag t/m dinsdag

RESERVERING

Klik om te reserveren op de knop ”reserveren” rechtsonder op deze pagina.