Hokkai the Documentary

“Toen ik 18 jaar oud was, had ik het geluk om naar Japan te gaan. Dit was een geweldige ervaring, waarin ik 6 dagen per week 15 uur per dag vis produceerde onder leiding van mijn shisho (leermeester). In het begin vroeg ik me af hoe je zo’n passie kon ontwikkelen voor een product als het product dat de hele dag door mijn handen ging: horsmakreel. Toch gebeurde het: de geur, de kleur, het vetgehalte, de textuur, de vorm en uiteindelijk… na een lange werkdag, de smaak. Vis is zo veelzijdig en horsmakreel is misschien wel de meest verfijnde van allemaal.

Documentaire

Vanaf dat moment werk ik iedere dag aan een wereld waarin iedereen toegang heeft tot de Japanse viskeuken. Nu 30 jaar later ga ik samen met een filmploeg van Bureau Voorlichting (de makers van De Aardappeleters) terug naar daar waar het allemaal begon. In Japan gaan wij een documentaire maken over het ontstaan van mijn passie. Waarbij we opzoek gaan naar de ambacht, de leermeesters en de authenticiteit.

Première

Het doel is om een documentaire te maken die uiteindelijk op de nationale televisie wordt uitgezonden. Om op korte termijn naar Japan te gaan met de filmploeg, organiseren wij een crowdfundingsactie om alvast een startkapitaal bij elkaar te brengen. Voor de mensen die hieraan deel willen nemen, organiseren we op maandag 9 maart 2020 een exclusieve premièreavond waarop we de documentaire voor de allereerste keer laten zien. Uiteraard onder het genot van heerlijke hapjes van Hokkai Kitchen en lekkere sake.

Tickets

Wij bieden u verschillende soorten tickets aan, waarmee u ons kunt ondersteunen in onze passie om de Japanse manier van vis eten te verspreiden. Afhankelijk van het soort ticket, bieden wij naast de première nog vele andere leuke (en lekkere) activiteiten aan, waaronder een vijf-gangen diner bij Hokkai Kitchen en een unieke sushiworkshop met onze chef Ohtawara. Zie hieronder voor meer informatie over de tickets en om te bestellen. 

Alvast hartelijk bedankt! Ik hoop u op 9 maart 2020 te verwelkomen in IJmuiden.”
– Marinus Noordenbos

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest