Hokkai Open Dag

Met de winterdagen in het verschiet lijkt het ons een goed idee om weer eens gezellig bij elkaar te komen voor alweer de zesde editie van de Hokkai Open Dag. Met deze keer als thema: Yakimono. Op 8 december 2019 heten wij u tussen 13.00 en 17.00 uur van harte welkom op de Egmondstraat 2 te IJmuiden.

Yakimono

Yakimono betekent in het Japans ‘gegrilde gerechten’. Met dit thema willen wij u kennis laten maken met een snelle en simpele bereidingswijze van onze versgevroren visproducten, namelijk: grillen. Het merendeel van onze producten bereidt u heel gemakkelijk in de oven voor: u plaatst de ontdooide vis voor 7 minuten in de oven op 230°C. Voeg er wat rijst en groenten aan toe en u zet een volwaardige, heerlijke én gezonde maaltijd op tafel.

Wat is er te zien, doen, proeven en beleven?

Zoals u van ons gewend bent, zorgen wij voor een feestelijke sfeer met livemuziek, proeverijen en drankjes.  Er zal een ‘marugoto maguro’, ofwel een tonijn* in zijn geheel aanwezig zijn die ter plekke wordt opgesneden door onze chefs. Ook vinden er verschillende kookdemonstraties plaats van niemand minder dan Alain Caron, Michel Lambermon en natuurlijk onze eigen chef Kuniyoshi Ohtawara. Verder presenteren de mannen van Tomasu Soy Sauce hun sojasauzen, Froukje Betten van Yoigokochi haar overheerlijke sake en Mizuho Bussan diverse typische Japanse groenten.

Fukubukuro

Wegens het succes van vorige keren, verkopen wij ook voor deze open dag zogenaamde Fukubukuro’s. Het verkoop van deze ‘Lucky Bags’ is een Japanse traditie rondom de jaarwisseling, die wij graag naar onze open dag brengen. Wij vullen de tassen met onze heerlijke Japanse visproducten, waarvan de exacte inhoud een verrassing blijft. U weet alleen dat iedere tas voor €60 aan vis bevat, waarvoor u slechts €50 betaalt. In één van de tassen hebben wij tevens een voucher voor een 5-gangen Omakase diner voor twee personen verstopt. Bestel uw Fukubukuro hier snel, want op=op.

Over de Hokkai Open Dagen

Wij dromen bij Hokkai van een wereld waarin iedereen toegang heeft tot de Japanse viskeuken. Daar hoort bij dat we graag aan mensen willen vertellen en laten zien wat deze keuken u allemaal te bieden heeft. Zo is het idee van de open dag ontstaan. Samen met verschillende koks, leveranciers en culinaire vakmensen zorgen wij ervoor dat u een feestelijke en sensationele food experience beleeft en alle ins en outs van de Japanse keuken kunt ontdekken. En dat alles gewoon bij ons in de haven van IJmuiden.

Wij zijn ontzettend trots en dankbaar dat onze open dagen druk bezocht worden. Om deze reden zouden wij u willen vragen om op zondag 8 december of van 13.00 tot 15.00 uur langs te komen of van 15.00 tot 17.00 uur. Graag tot dan!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest