Over de chefs

Om Japans te kunnen koken, is het niet alleen van belang om de Japanse kookkunst te beheersen maar ook om de Japanse cultuur te begrijpen. Gelukkig kun je dat leren en is dit vak niet alleen bestemd voor Japanners. Iedereen die zichzelf de tijd en moeite gunt om deze discipline te leren, kan in vijf tot tien jaar een sushichef worden. De reden waarom het zo lang duurt, heeft alles te maken met de complexiteit van het vakmanschap. Snijtechnieken, productkennis, maar ook klantgerichtheid en creativiteit. Een volleerde chef weet precies wat zijn klanten willen en blijft ze verrassen. Deze focus kan alleen worden beheerst met buitengewoon veel zelfkennis en een sterk ontwikkelde passie. En tja… dat kost gewoon tijd. 

Een woord van de chef-kok...

Ik begon mijn carrière als ober in het Okura hotel in Tokyo. Mijn passie voor eten werd opgemerkt en al snel mocht ik in de keuken werken. Van het Okura horel in Tokyo ging ik naar het Okura hotel in Amsterdam, waar ik tien jaar heb gewerkt. Uiteindelijk koos ik ervoor om bij Hokkai Kitchen te gaan werken, in IJmuiden kan ik werken met de verse vangst uit de Noordzee zoals: rode poon, mul, inktvis, of wijting. Het is mijn doel om mensen buiten Japan kennis te laten maken met de Japanse keuken. Hierbij wil ik Hokkai Kitchen laten fungeren als een Japans eet- en cultuurplatform in Nederland. Eén van mijn taken is het opleiden van lokale koks, omdat zij de Japanse food influencers van de volgende generatie zijn.  

Ik woon al vele jaren met plezier in Nederland. Net als in Japan, ben ik hier altijd bezig met ‘Ongaeshi’ – teruggeven aan de gemeenschap. Ik probeer dit te doen in de gerechten die ik mijn gasten serveer. Deze ‘Ongaeshi’ is mijn levensmissie.  

DSC_0097-2

Kuniyoshi Ohtawara

Ons team

Budi

Internal peace, workethic, passion for his job, and a lot of patience. Two years ago Budi was determined to work with Chef Ohtawara. Long days and short nights were the result. Together with the chef, he delved into the world of fish and rice, cook and raw, and from complex marinades to natural flavors that have it all. Together they are now building a team for the future, so that more people will be able to enjoy the rich flavors of the Japanese cuisine.